hirdetés

A Windbooster nevű autógyártó Titan néven tervezi piacra dobni villanymotoros meghajtású szuperautójának első generációját. A szuperül kinéző kínai villanyautó csúcssebessége 260km/h, míg egy töltéssel 400 kilométert tud megtenni.

széltoló titán

A Cammus nevű, 2008-ban alapított kínai tuningalkatrészeket és kiegészítőket gyártó vállalkozás 2014-ben határozta el, hogy autógyártásba kezd, és megalapította a Windbooster nevű márkát, a Shenzen városában megrendezett AAITF autóalkatrész-szakkiállításon pedig most bemutatták a Titan névre hallgató autó teljesen működőképes prototípusát.

Acél zártszelvényből készítették el a vázat, amelynek közepére egy 72 kWh kapacitású Panasonic lítium-ion akkumulátort helyeztek el, a hátsó kerekeket két darab, összesen 500 LE/100 Nm csúcsteljesítményű villanymotor hajtja. A karosszéria látványos lett, tuningcéghez illően figyeltek a látványos részletekre, úgymint a rengeteg apró LED-ből összeállított fényszórók, vagy épp túlméretezett légterelők.

A 100 km/órás sebességet 3,9 másodperc alatt éri el a Windbooster Titan, a csúcssebessége 260 km/h, a hatótávolsága pedig 400 km körül van. Normál konnektorról 7 óra alatt töltődik fel a lemerült telep, gyorstöltővel 1,5 óráig tart a folyamat. Noha Shenzenben az utcai autót prezentálták a szakmai kiállítás látogatóinak, első körben versenypályákra szánt autókat akarnak készíteni, és csak akkor térnek majd át az utcai autókra, ha a további tapasztalatokat szereznek a megbízhatóságról.