hirdetés

Indul a rallycross szezon a Kakucsringen. Igaz vasárnap még nem a bajnokságon bőgnek fel a motorok, hanem egy egyfajta ráhangolódó versenyen a Kakucs Ring Kupán, ahol igazi versenykörülmények közt hangoldóhatnak a rallycrossosok a bajnokságra. Igaz ez a verseny is nézők nélkül zajlik majd, ami fura hangulatot fog okozni.

 

Turi Tamás , aki hybrid Suzuki Swift Rx-el indul el a többi 109 versenyző közt különös módon készül a megmérettetésre.

Tyúkhúslevest és rántotthúst fogunk enni szombaton, ahogy azt a családunk szokta elkészíteni. Más különlegesség nem lesz, a verseny elött. Ez a hétvégi megmérettetés egyfajta tesztverseny lesz a Kakucs ringen, egyébként itt lesz a rallycross bajnokság is majd, de más lesz a nyomvonal mint most. Természetesen most is mint mindig legyen edzés vagy verseny a legtöbbet kihozom a versenyautónkból, hiába csak egy bajnokságra hangoló tesztfutam lesz. -mondta az Esti Újságnak Turi Tomi, a GFS Racing versenyzője.

A többszörös rally magyar bajnok Turi verdája igazi magyar fejlesztés, amiben a kecskeméti Neumann János Egyetem, a Tímári Attila vezette Kenji Racing Team, Vaskó János a Europe Elektric Industries Kft. vezetője, Burkus Egon a GFS Racing Team tulajdonosa, Schindler Attila a Fiatalok a Jövő Autósportjáért egyesület elnöke is részt vett.

Turi a júliusi szezonkezdetig (július 11-12 Kakucsring), még jó néhány tesztkört lenyom a hybrid Swifttel és a csapatával feltehetőleg újabb meglepetésekre készülnek, akárcsak most vasárnap.

(Turi L.)