hirdetés

A hétvégén tartják a Hungaroringen a kamion-Európa-bajnokságot, amelyre ingyenes buszjáratokat indítanak Budapest több pontjáról. Kétszeres Eb-bajnok kamionversenyzőnk, Kiss Norbert is a rajthoz áll. Emellett két betétfutamot, a Suzuki Europe Cup és a BlancPain GT Series leggyorsabb luxusautóinak versenyét is végig követhetnek a kilátogatók az augusztus 27–28-ai hétvégén a mogyoródi pályán.

kamion-ebA szervezők keddi tájékoztatása szerint a Volánbusz alacsony padlós, légkondicionált járatokat indít az Árpád hídtól, a József Attila Színháztól, illetve a mogyoródi HÉV-állomástól a Hungaroringre.

A buszok szombaton 8 és 13 óra között minden órában indulnak a pályánál lévő MOL kúthoz. Az út megközelítőleg 25 percet vesz igénybe, a járat a két állomás között nem áll meg. A Hungaroringről 14-től 19 óráig óránként indulnak vissza buszok az Árpád hídhoz.

Vasárnap 8-tól 13 óráig 10-15 percenként lehet eljutni a helyszínre, visszafelé pedig 14 és 19 óra között ötpercenként indulnak a járatok.

A H8-as HÉV is sűrűbben közlekedik majd, a mogyoródi állomástól szintén ingyenes buszjáratok viszik a látogatókat a Hungaroringre és vissza.

A kamionversenyzés elitjét felsorakoztató eseményen – amelyen rajthoz áll a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert is – a BlancPain GT Series luxusautóinak versenyét és a Swift Cup Europe küzdelmeit is megtekinthetik a kilátogatók.

A kamion-Eb tavaly 25 év szünet után tért vissza Magyarországra, s mivel a rendezvény nagy sikert aratott, a szervezők az idén is különböző kísérőprogramokkal készülnek a várhatóan több tízezer fős közönségnek.