hirdetés

A Volánbusz kérésének megfelelően szó szerint közöljük a vállalt válaszát, amelyet a Csőbe húzták az ózon kalandorok a BKV-t és a Volánbuszt című cikkünk kapcsán kértünk tőlük. Az állami vállalat helyreigazítást kért és küldött szerkesztőségünknek, amit most közlünk. 

Az Esti Újság internetes hírújság 2020. március 25. 19:32 perckor közzétett, https://estiujsag.hu/belfold/csobe-huztak-az-ozon-kalandorok-a-bkv-t-es-a-volanbuszt linken elérhető, „Csőbe húzták az ózon kalandorok a BKV-t és a Volánbuszt” című cikkünkben valótlanul állították, hogy :
– Csőbe húzták az ózon kalandorok a Volánbuszt.
– A … Volánbusz is olyan ózonos kezelést rendelt meg, amely gépek üzemeltetője … nem is használhatja ezt a technikát ózonos kezelésre.
– A … busztársaság nagy fertőtlenítő akciója ablakon kidobott pénz, át is verték őket, és úgy tűnik semmit nem ér, hisz tanúsítványt sem kapnak ezen ózonos kezelésről, amely illegális ily módon.
– Úgy tűnik … a Volánbusz nagy ózonos akciója ablakon kidobott pénz és bizony bedőltek az ózon kalandoroknak. Ráadásul, ha ezért fizetett is közpénzt a buszos társaság, akkor nagyobb a baj, mert úgy tűnik át lettek verve nem kicsit. A több száz buszon elvégzett kezelésről ugyanis hivatalos Certificatot csak azon cégek adhatnak ki, amelyek tagjai az Uniós EUOTA szervezetnek.
– A baj csak az, hogy ózon kalandorokat kértek fel erre, akik nem tagjai az EU-s EUOTA szervezetnek sem és másnak sem, így pedig ilyen tevékenységet nem végezhetnek, maximum a tojásokat fertőtleníthetik a gépeikkel.

Fentiekkel szemben az igazság az, hogy
– a cikkben hivatkozott European Ozone Trade Association (EUOTA) kereskedelmi szövetség, szakmai érdekvédelmi szervezet. A kereskedelmi szövetség semmilyen – a biocid termékekről szóló 528/2012/EU (BPR) rendeletben meghatározott – hatáskörrel nem rendelkezik. Az EUOTA tagság az ózon-fertőtlenítő tevékenységet végző cégeknek, a cikk sugalmazásával szemben, nem kötelező;
– nemcsak azok a társaságok gyárthatnak, hozhatnak forgalomba ózongenerátort, ill. végezhetnek ózonos fertőtlenítést, kezelést, akik tagjai az EUOTA-nak, vagy akiknek a szervezet „Certificatot” adott;
– a szolgáltatási szerződés kellő mértékű szerződéses biztosítékot nyújt Volánbusz részére az ózonos fertőtlenítéssel kapcsolatos minőségi és hatékonyság problémák esetére;
– a Volánbusz kellő körültekintéssel járt el a szolgáltató kiválasztásánál, a szerződési feltételek meghatározása során megfelelően biztosította érdekei érvényesülését.

A közzétett cikket megelőzően a Volánbusz részére az esti órákban küldött, és szakmai egyeztetést igénylő megkeresésünk megválaszolására szerkesztőségünk mindössze negyven percet adott a társaságnak, amely nyilvánvalóan nem volt elegendő a válasz összeállítására, így a híradás nem tartalmazta a Volánbusz hivatalos válaszát.”-írta a Volánbusz Zrt. az Esti Újság szerkesztőségének.

(Fotó: volánbusz zrt. )