hirdetés

Elrendelte a bíróság a jogsi nélkül, halálos balesetet okozó, drogosan vezető taxis elleni kényszerintézkedést, azaz háziőrizetét, de nem kell dutyiba mennie. Mint ismeretes a balesetben a Fradi egykori játéka vesztette életét.

 

Kokaint mutatott ki az elvégzett gyorsteszt annak a taxisofőrnek a szervezetében, aki kedd este karambolozott Halgas Tiborral, a Fradi korábbi magyar bajnok futballistájával. Azt majd csak a későbbi végleges szakértői vélemény fogja tudni megállapítani, hogy pontosan mikor fogyasztotta a taxis a drogot.

Időközben a rendőrség a taxis ellen elrendelte a kényszerintézkedést de nem  a legszigorúbbat és így megúszta a dutyit. Milyen érdekes, hogy a Dózsa György úton száguldozó műgengszter M.Ricsike esetében még ez sem volt, ő sokáig szabadlábon védekezhetett.

A mostani balesetben Halgas autója a Ferihegyi úton ütközött egy szabálytalanul előző taxival. A frontális karambolban Halgas Tibor Mazdája a szalagkorlát külső részén az oldalára borult. A tűzoltók drótkötelek segítségével stabilizálták a felborult kocsit, majd feszítővágók segítségével kiemelték a roncsból a focistát, de már nem lehetett megmenteni az életét. A rendőrség halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsította meg a vétkes sofőrt.

A jogosítvány nélkül vezető taxis elismerte a balesetért való felelősségét a folytatólagos kihallgatása során. Az ügyészség pedig csütörtök dél körül már bűnügyi felügyeletet is indítványozott vele szemben. Ez a régi házi őrizetnek felel meg: azaz az ügyészség arra tett indítványt, hogy az őrizetben lévő sofőr ne hagyhassa el a lakhelyét és nyomkövetőt kelljen viselnie.

Amennyiben a végleges szakértői vélemény megerősíti a mostani gyorsteszt eredményét, akkor akár le is tartóztathatják az őrizetben lévő taxist.