hirdetés

Hasít a McLaren egyelőre
2016-03-19 07:11

A Forma–1-es világbajnokot, Fernando Alonsót meglepte, hogy milyen jól működött a McLaren-Honda az Ausztrál Nagydíj első edzésnapján. A spanyol azonban azzal is tisztában van, hogy a száraz pályán már nem biztos, hogy versenyképesek lesznek.

mclaren honda

A McLaren-Honda a 2015-ös siralmas év után 2016-ra csakis javulhatott, a kérdés az, hogy a szezonkezdetre mennyivel jutottak közelebb a riválisokhoz. A puszta számok alapján van ok az örömre, hiszen Fernando Alonso az Ausztrál Nagydíj első edzésén a 7., a másodikon a 6. lett, de a spanyol figyelmeztetett, hogy a pozitív kezdés ellenére a további, száraz napokon már nem érdemes ilyen jó eredményeket várni:

Holnap minden más lesz, száraz időt és szélcsendet jósolnak, szóval teljesen eltérő körülmények lesznek. De ma jól mentek a dolgok, szóval elégedettek lehetünk. Holnap még ki kell próbálnunk dolgokat, amiket csak a szárazban lehet, mint a fékek, a hasmagasság és ilyesmik, de ma semmi gond nem volt az autóval, ami jó jel. A mai nap pozitív volt, de holnap, száraz pályán már biztosan nem leszünk annyira elöl, mint ma voltunk. De eddig a vártnál is jobban mentek a dolgaink – magyarázta Fernando Alonso.

Örülök, hogy újra beülhettem az autóba, most már egy másik pályán, és közeleg az igazság pillanata. Barcelonában napokig körözhet az ember probléma nélkül, aztán ugyanazzal a beállítással nagy meglepetésbe fut bele egy másik pályán – számunkra viszont pozitív a meglepetés, aminek örülök.

Csapattársa, Jenson Button 2010-ben első McLaren-es versenyét a maiakhoz hasonló, esős, változékony körülmények között nyerte, de az angol veterán most jelezte, hogy idén kár is gondolni hasonlóra.

Kihoztuk a maximumot a mai napból, majd meglátjuk, mi lesz holnap. De még ha minden klappolna is, vezetném a futamot, akkor sem nyerhetnénk. Persze a változékony körülmények, plusz a jó felkészülés talán számíthat valamennyire az eredményben. Összességében sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly ilyenkor, az autó megbízható, így dolgozhatunk a beállításokon. Nem ugrunk két másodpercet, nem leszünk hirtelen az élen, de a javulás egyértelmű – közölte Button.