hirdetés

Hamilton lehet befejezi
2017-11-30 16:15

A négyszeres Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton elismerte, nem lesz könnyű döntést hoznia pályafutásának folytatásáról, hiszen szívesen versenyezne még, ám nem akar lemaradni egyéb élményekről sem.
1198063_1196569-hamilton-afpA brit jelenlegi szerződése a következő szezon végén jár le a Mercedesnél, a hírek szerint pedig a következő hetekben egyeztetéseket folytat majd a német istállóval egy újabb, 2 évre szóló megállapodásról.

Szinte bizonyos, hogy Hamilton a Mercedesnél folytatja, a rutinos versenyző azonban elismerte, szeretné másban is kipróbálni magát.

„Olyan ez, mint az időjárás. Az ember próbálja megtalálni az egyensúlyt” – mondta Hamilton.

„Jelenleg 1 évem még biztosan van a csapattal, én pedig folytatni akarom. De azon a ponton járok már, ahol felmerül az a bizonyos kérdés.”

Hamilton azt mondja, szeretne más dolgokat is kipróbálni a versenypályán kívül, de pontosan tudja, ha távozna az F1-ből, hiányozna neki a versenyzés.

„Az F1-be nem lehet visszatérni. Bármi is lesz, hiányozni fog. Akár jövőre, akár 5 év múlva, akkor is hiányozni fog, ha befejezed.”

„Azt mondják, maradjak, amíg lehet – de erről nem vagyok annyira meggyőződve. Annyi minden van még az életben ezen kívül. Vannak dolgok, melyekről lemaradtam az életem során. A minap beszélgettem a legjobb barátommal arról, hogy mire irigykedem, vagy mit várok már nagyon: élni egy helyen, beleszokni egy rutinba… edzések, közös esték a barátokkal, családdal.”

„Minél tovább maradok a sportban, annál jobban eltolom ezeket. De 40 felett már rengeteg idő lesz ezekre.”

„A nagynéném nemrég rákban hunyt el, utolsó napján pedig azt mondta: ’Minden nap dolgoztam azt tervezve, hogy egy napon majd abbahagyom, és minden mást fogok csinálni, de aztán kifutottam az időből’. Szóval ezzel a gondolattal küzdök most.”

„Napról-napra élem az életem, próbálom a lehető legjobban megélni. Ezzel harcolok most: versenyezni akarok, de vannak más dolgok, amiket csinálni akarok. Meg akarom enni a tortámat! Csupán szeretnék megbizonyosodni arról, hogy a megfelelő időpontot választom – de szerintem így lesz.”