hirdetés

A Monacói Forma–1-es futamot a Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo a bokszutcában vesztette el, amikor majd tíz másodpercig a szerelői a kerekeket keresték. A Red Bull versenyzője rendkívül csalódottan nyilatkozott a futamot követően, és nem érti, hogy hogyan tudta újra elveszíteni a már kézzelfogható győzelmet. A monacói díjat Lewis Hamilton hódította el, aki elég régóta nem állt a dobogó legtetején.

riciardo elbaltázott kerékcsere

Ricciardo rendkívül optimistán kezdte a Monacói Nagydíjat, ugyanis sikerült megszereznie a pole pozíciót, ráadásul a versenyen is jó helyzetben volt ahhoz, hogy az élen végezzen. A kerékcsere alkalmával azonban a csapat nem készítette elő a szuperlágy gumikat, így Ricciardo sok időt veszített, és már nem tudott beférni Hamilton elé, amikor visszaérkezett a pályára.

Hamilton ezt követően Ricciardo minden támadását visszaverte, és végül megszerezte a győzelmet Monacóban, ahol a dobogón csak az ausztrál pilóta nem volt boldog.

– Megvolt a tempóm, hogy nyerjek, de a bokszkiálláskor minden elszállt. Ami annyira fáj, hogy sorozatban másodszor volt jó esélyem arra, hogy nyerjek, és másodszorra sem sikerült. Bementem a bokszba, és mindenki úgy rohangált körülöttem, mint a fejetlen tyúkok. Örülnöm kellene a dobogónak, de a bosszant, hogy ez már másodszorra történt meg. Barcelonában is el voltam keseredve, de lenyeltem a békát. De az, hogy már másodszor van meg ez a lehetőségem, és újra nem tudok nyerni, ettől kész vagyok. Vizes körülmények között is én voltam a leggyorsabb. Aztán jött a bokszkiállás, és nem voltak ott a gumik. Tanulnunk kell ebből, de az én esélyem elszállt, ahogy Spanyolországban is. És nem is fog visszajönni.

Ricciardo a pályán megpróbált megküzdeni Hamiltonnal, azonban manővere kudarcba fulladt, a brit ugyanis keményen lezárta az ívet. Az ausztrál a csapatrádión is jelezte, hogy nem tartja fair megmozdulásnak Hamilton reakcióját, és ezen véleménye a futam után sem változott.

– Egyszerű, Lewis hibázott, és egyenesen ment át a sikánon. Ha ezt egyedül csinálod a pályán, az rendben van, de le kellett fékeznem az előzési manőver közben, és így már nincs rendben – nyilatkozta.