hirdetés

Egy Lamborghinit tesztelt az Audi-gyár két mérnöke az écsi Rába-ringen, amikor bekövetkezett a tragédia. Az autó kisodródott, a vezető meghalt, a mellette ülő kollégája könnyebb sérülést szenvedett. Azt egyelőre még nem tudni, mi okozta a tragédiát. A rendőrség hallgat, mondván, magánterületen történt a baleset, igaz, ezzel az erővel más bűnügyről sem nagyon beszélhetnének.

 rába ring, vancelloblogAz Audi Hungaria mérnökei egy Lamborghini Huracánt teszteltek, amikor vélhetően gyorshajtás miatt a pályáról kisodródott az autó, és szalagkorlátnak csapódott. A 31 éves sofőrt kritikus állapotban vitték a mentők a győri kórházba de már nem tudták megmenteni az életét – írta a Kisalföld.

A sofőr mellett ülő másik mérnököt megfigyelésre vették fel a Petz kórház baleseti osztályára – közölte Oláh Attila orvosigazgató.

Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria kommunikációs vezetője, megerősítette a tragédia hírét. Elmondta, hogy munkatársai valóban tesztelésen vettek részt. A baleset részleteit ők is vizsgálják, nyilatkozni annak eredménye után tudnak. Osztoznak a család gyászában – tette hozzá.

Egy ilyen autót hivatalos tesztelés során nem vezethet akárki. A néhai mérnök raliversenyeken is részt vett, speciális vizsgával rendelkezett. Ralisként ugyanakkor nem ilyen sportautókat vezetett, hanem Ladával versenyzett. Nemrég került az Audihoz, a Budapesti Műszaki Egyetemen végzett korábban, Németországban is képezte magát. Munkatársai döbbenten fogadták szerdán a hírt.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett, halálos közúti baleset okozásának megalapozott gyanúja miatt rendelt el vizsgálatot. A baleset részleteiről nem nyilatkoznak ezúttal, arra hivatkozva, hogy az magánterületen történt. Az écsi Rába-ring a Rába Holding tulajdonában van, és bár titkos adatként kezelik, hogy a pályát kiknek és milyen sűrűn adják ki, azt azért tudni lehet, hogy rendszeresen vannak ott versenyek és tesztek.

A mostani nem az első halálos baleset volt.

(Fotó: vancelloblog)