hirdetés

Kezdhetünk irigykedni Koppenhágára. Egyetlen képben foglalták össze, miért Koppenhága a világ legélhetőbb városa, és miért volna jó azonnal odaköltözni. Nos itt valóban nincs dugó.

koppenhága csúcsforgalomA Metropolis Magazine tavaly ősszel kihozott ranglistája alapján a dán főváros Koppenhága lett a világ legélhetőbb városa. Pedig a verseny igen szoros volt, legalábbis ha figyelembe vesszük, hogy a Merceré világranglistája Bécset, míg az Economist Intelligence Unité az ausztráliai Melbourne-t hozta ki győztesnek. A városok között valószínűleg csak hajszál lehet a különbség, a Metropolis Magazine döntését azonban egy nemrég készített fotó alapján abszolút meg tudjuk érteni.

A Copenhagenize Design Company Facebook-oldalán osztotta meg az alábbi képet, amin a reggel fél 9-es forgalmat fotózták le a város egyik forgalmas csomópontjában. A képen jól látszik, hogyan gondolkodnak a városban élők a közlekedésről.

A dolog akkor igazán megdöbbentő, ha megnézzük, összesen hányan közlekedtek a különböző járművekkel. A beszámoló szerint a buszon 120 utas volt, szemben az autókban ülő 8 emberrel. Ennél még a gyalogosok is többen voltak (14-en), az igazán lenyűgöző viszont az, hogy közel 100 embert számoltak meg egyetlen piros lámpánál a kereszreződésben.