hirdetés

Halálos baleset miatt félbeszakították a 2023-as Veszprém Ralit – Nemes Csaba raliversenyző vesztette életét, miután autójával az első gyorsaságin egy fának ütközött. 2019-ben is brutális baleset történt ezen a versenyen, igaz akkor szerencsére senki sem halt meg.

Halálos baleset miatt félbeszakították az országos ralibajnokság hétvégi futamát, a Veszprém Ralit, a Felügyelő Testület közlése értelmében a versenyen tragikus baleset történt – az áldozat a 47 esztendős Nemes Csaba, aki Lada VFTS-ével fának ütközött és életét vesztette. A baleset az első szakaszon, a kislődi gyorsaságin történt. A navigátort, Nemes Richárdot kórházba szállították.

A Veszprém Arénánál 13 órától megemlékezést tartottak az elhunyt versenyzőről.

A HUMDA Országos Rally Bajnokság negyedik futamán, a 29. Veszprém Rallye első, kislődi gyorsasági szakaszán az 50-es rajtszámú Nemes Csaba – Nemes Richárd kettős autója fának csapódott. A versenybalesetben a pilóta, Nemes Csaba a helyszínen életét vesztette. A navigátort további kivizsgálásra kórházba szállították.

A tragikus eseményt követően a versenyt a rendező megállította.

Az MNASZ vezetősége, a verseny rendezősége, a versenyzők, a csapattagok és a ralis társadalom minden tagja együttérez a versenyző hozzátartozóival, és ezúton is őszinte részvétét fejezi ki Nemes Csaba közvetlen családjának. Nemes Csaba 47 éves volt.

A Veszprém Rali 2019-es versenyén is volt brutális baleset. A rali2 kategóriában versenyző Neukirchner András–Párdi Kata páros a fák közé hajtott az első gyorsaságin, autójuk kigyulladt és prof égett. A két sportolót egy néző húzta ki a lángoló autóból.