hirdetés

Pár napja írtunk arról, hogy a vértesszöllősi siklóernyős mentőakciójának során történt drámai balesetnek nincs gyanúsítottja majd fél éve. Nos a balul sikerült és halálos kimenetelű baleset miatt a katonai helikopter poliómáját meggyanúsították.

 

Gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség azt a főtisztet, aki vezette a katonai helikoptert a tavaly július ötödikén történt vértesszőlősi tragédia során.

Mint ismeretes a 46 éves rutinos siklóernyős, Oroszi Zsolt egy húsz méteres fa tetején landolt, és amíg fölé nem szállt a segítségére érkező honvédségi helikopter, biztonságban várta, hogy lehozzák.

Kovács Katalin, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy légi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsították meg a katonai mentést irányító helikopter parancsnokát.

Elmondta még, hogy a katonatiszt azt mondta, nem kíván vallomást tenni és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség azonban megalapozottnak találta a gyanúsítást, ezért már el is utasította a panaszt.

(cst)