hirdetés

Az Olasz meló nyitójelentét játszotta újra a gyár a Lamborghini jubileumi születésnapján, de ezúttal elmaradt a buldózernek ütközés és a szakadékba dobás. Mondjuk érthető.

lamborghini miura

Az idei év a Lambroghini számára több fontos évfordulót is tartogat, április 27-én volt a cégalapító, Ferruccio Lamborghini születésének 100. évfordulója, most pedig azt ünneplik, hogy 50 évvel ezelőtt mutatták be a Miura nevű szuperautót. Az 1966-os Genfi Autószalonon ismerhette meg a világ a keresztben beépített V12-es motorral szerelt, szuperlapos gépet, amely az Olasz meló című film nyitójelenete után lett világhírű, amikor a St. Bernard hágóra vezető 27-es számú úton kanyargott az autó, amíg az útja felettébb hirtelen véget nem ért.

Ezt az utat járták be a gyári múzeum két autójával az évforduló alkalmából, ráadásul az autó megalkotásában kulcsszerepet játszó mesterek is mind ott voltak: Gian Paolo Dallara és Paolo Stanzani mérnökök feleltek a technikáért, Marcello Gandini rajzolta meg a lélegzetelállító karosszériát. A két méregdrága autóra az olasz rendőrségnek átadott Lamborghini rendőrautó vigyázott.

Ezenkívül a gyár Miura-tulajdonosoknak szervez exkluzív túrát, június 8–12 között, a gyárból indulnak az autók, az első megálló a Dallara műhely lesz, ahol Gian Paolo Dallara fogadja majd őket, ezt követően a Cinque Terrén keresztül vezet majd az útjuk egészen Firenzéig.

(Fotó: AM)