hirdetés

A BMW a napokban leleplezte le az 1-es Sedant, amit olyan modellek ellenfelének szánnak, mint a Mercedes-Benz CLA és az Audi A3 Sedan. Mielőtt elkezdenék dörzsölni a tenyerüket a lépcsős hátú BMW modellek rajongói, azoknak némi rossz hír, hogy a sorozatgyártását a verdának a bajorok kínai leányvállalata fogja gyártani, és kizárólag a helyi piacon lesz elérhető, azaz Kínában.

BMW1

A kínai BMW tervezésnél maximálisan szem előtt tarthatták a helyi igényeket, így bár a sajtóanyagban nincsen említés róla, de biztosra vehető, hogy tekintélyes méretű hátsó lábtérrel rendelkezik, hiszen Kínában ez egyfajta presztízskérdés. A technikai részleteket szintén nem részletezték a bajorok, de az előzmények ismeretében biztosra vehető, hogy a fronthajtáshoz optimalizált UKL padlólemezen nyugszik az autó, amelynek egyenes következménye az elsőkerék-hajtás, valamint három- és négyhengeres turbós erőforrásokból álló motorpaletta.

Az új 1-es Sedan már ötödik olyan modellje a bajoroknak, amit Kínában gyártanak a helyi piacra, belépő szintű prémium lépcsős hátúként pedig igazi sikervárományosnak ígérkezik a tehetősebb kínai fiatalok körében.