hirdetés

Megérkezett az új őrület. Kriptobányász verdát alkottak. A high tech világ és a kriptavaluták szerelmeseinek készül az az újfajta jármű, a Daymak Spiritus, amelyet nemrég forgalomban is kipróbáltak.

 

A kanadai autógyártó, a Daymak tavaly októberben mutatta meg könnyű sportkocsiját, az elektromos Spiritust, amely több okból sem nevezhető egy hagyományos autónak. Az egyik ilyen, hogy csupán három kereke van, a másik pedig, hogy kriptopénzt lehet vele bányászni.

A kocsi még – legalábbis hivatalosan – nem járt forgalomban, azonban az eltelt napokban erre is sor került. A Daymak első embere közzé is tett egy felvételt, amelyen az elektromos újdonság látható mozgás közben.

A kriptovaluta termelésére itt nem térnek ki, de az Elektrek azt írta, hogy a jármű pihenőidőben tud majd ezzel foglalkozni. A digitális pénzekből azonban csak egyet, a Nebulát lesz képes meg-, illetve kitermelni, de hogy pontosan miként, az még nem ismert.

A Daymak célja, hogy évente nagyjából 50 ezer darabot építsen a háromkerekű Spiritusból. A kocsira állítólag 250 millió dollár értékben adtak le előrendeléseket, és az ára 20 ezer dollár lesz.

( Horváth )