hirdetés

Kettős magyar tragédia történt a francia Calais kikötővárosban. Saját járműve gázolt halálra egy magyar kamionost Calais-ban, kollégája pedig a balesetet látva szívinfarktust kapott, majd kómába esett. A szerencsétlenül járt sofőr a Waberers  kamionosa volt.

waberersA két férfi kamionos éppen pótkocsit cserélt, amikor bekövetkezett a tragédia. A kamion és a pótkocsi is egy lejtőn állt, a sofőr pedig nagy valószínűséggel egyiken sem húzhatta be a kéziféket vagy valami műszaki hiba léphetett fel, amit a helyi rendőrség vizsgál.

A kamion még azelőtt megindult lefelé, hogy sikerült volna összeakasztani a pótkocsival. A sofőr ekkor fel akart ugrani a járműre, hogy megállítsa, de pechére leesett, és a kerekek áthajtottak rajta. A kamionos másik kamionban várakozó kollégája szemtanúja volt a balesetnek, a látottak hatására pedig szívinfarktust kapott, és kizuhant a járműből. Ő kórházban fekszik.

Az elgázolt sofőr a Waberer’s alkalmazásában állt. A cégnél a vizsgálat lezárultáig nem akartak nyilatkozni, annyit közöltek csak, hogy a vezetőség nevében legmélyebb részvétüket fejezik ki az áldozat családjának.