hirdetés

Döbbenet. Három jegyvizsgálót is bántalmaztak vonatokon az elmúlt napokban. Az egyik ellenőr hölgyet egy tapétavágó késsel sebesítettek meg. A MÁV nem tud minden ellenőrnek testkamerát adni így ezen támadásokat megelőzni aligha lehet minden alkalmazottnál.

 

A MÁV közleménye szerint péntek este egy Lajosmizséről a fővárosba tartó vonaton Dabas és Inárcs-Kakucs állomás között egy jeggyel nem rendelkező férfi tapétavágó késsel a combján, a mellkasán és az arcán vágta meg a jegyvizsgáló hölgyet, majd homlokon ütötte. A támadó elmenekült.

A fiatal sértettet ellenőrt kórházba szállították, az eset lelkileg súlyosan megviselte de sérülései szerencsére nem súlyosak.

A rendőrség az alattomos támadót keresi de egyenlőre nincs nyoma.

Szombaton egy Debrecen felől Budapestre tartó vonaton a jegyvizsgáló többször is hiába figyelmeztetett a kötelező maszkhasználatra egy utast, ezért rendőri segítséget kért. A vonatot Albertirsa állomáson megállították, ekkor az utas megpróbálta megütni a vonatkísérőt, majd leköpte. A rendőrök a támadót leszállították a vonatról.

Vasárnap este egy Dunakeszi-Gyártelep és Rákospalota-Újpest között közlekedő vonaton egy menetjegy nélküli, botrányosan viselkedő utas keveredett szóváltásba egyik utastársával. Az intézkedő jegyvizsgálót verbálisan és fizikailag bántalmazta, majd leszállt a vonatról.

A jegyvizsgálót erősen megviselte ezen támadás és szabadságra küldték.

A MÁV-START kiemelte, hogy az intézkedéseknek köszönhetően az elmúlt években csökkent a vonatkísérőket elleni atrocitások száma: 2018-ban 123, 2019-ben 70, idén 47 esetben bántalmaztak jegyvizsgálót szolgálatteljesítés közben.

A MÁV-START az év végéig további 66 testkamerát helyez üzembe a már meglévő 108 mellé.

( Ajtai )