hirdetés

A XII. kerületben, a Normafánál három felnőtt és egy gyermek megsérült hétfőn, amikor két autó frontálisan összeütközött. Az egyik autó sofőrje segítségnyújtás nélkül simán elhagyta a helyszínt.

konkoly thege balesetValics Dezső, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek elmondta: a helyszínről három felnőttet súlyos, a gyermeket könnyű sérülésekkel vitték kórházba.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint eddig tisztázatlan körülmények között ütközött össze a Konkoly-Thege Miklós úton két személygépkocsi nem sokkal dél után. A helyszínelés idejére lezárták az utat.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta: az egyik autó sofőrje elhagyta a helyszínt, de déltán már el is fogták.  A baleset ügyében segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárást is indul – tette hozzá.

A cserbenhagyó sofőr emiatt előzetes letartóztatásba is kerülhet. Azt, hogy miért menekült el a helyszínről nem tudni, az egyik verzió szerint elképzelhető, hogy vagy ittas vagy más szer hatása alatt vezethetett, amiért szintén súlyos büntetés elé nézhetett volna. Így inkább lelépett és majd Önként feladja magát.