hirdetés

Sajtóértesülések szerint nem a dán F–1-es pilótával képzeli ez a folytatást a jelenlegi csapata, a Renault. Így reálissá válhat, hogy Magnusse a Haashoz istállóhoz szerződjön, de akkor felmerül a kérdés, hogy hova kerül Gutierrez.

magnussenArról mi is írtunk már korábban, hogy Kevin Magnussen beszélt a Haasszal a következő évvel kapcsolatban és Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke nem rejtette véka alá, hogy szívesen látná csapatában a dán pilótát. Magnussen arról beszélt, hogy maradna a Renault-nál, mivel itt lát a legnagyobb esélyt arra, hogy a közeljövőben komoly célokért küzdhessen.

A mérvadó Autosport nemzetközi szaklap forrásai szerint azonban a francia istálló kívánságlistájának élén nem Magnussen áll, nem vele képzelik el a jövőt. Ugyan több portál szerint is a Force Indiánál folytatja Esteban Ocon, a Renault szeretné leigazolni Nico Hülkenberg mellé a fiatal pilótát, még nem adták fel a reményt – rajta kívül Jolyon Palmer is ott van még a kalapban.

Az enstone-i alakulat már lecsúszott Sergio Perezről, Valtteri Bottasról és Carlos Sainzról is, de még mindig nem döntötte el, hogy ki lesz Hülkenberg csapattársa – ebből valóban arra lehet következtetni, hogy egyáltalán nem Magnussennel, de nem is Palmarrel szeretnék folytatni. A dánra opciójuk van, de ha nem döntenek két héten belül, a versenyző valószínűleg távozik, hiszen a Haas érdeklődése komolynak tűnik.

Ha ez így lesz, kérdéses lehet Esteban Gutierrez sorsa, akivel nem feltétlenül elégedettek az újonc csapatnál, nem szerzett még pontot és nem produkált igazán meggyőző évet – kérdés, hogy hol lehet még számára hely a következő évi rajtrácson.