hirdetés

Ismét ketyeg a letétbe helyezett közel 1000 békávés dolgozó felmondásának veszélye. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet holnap adja postára az elképzeléseit a BKK és BKV vezetésének, mert van baj bőven. Nagy a létszám hiány a közlekedési cégnél, főleg mérnökből. Az Esti Újságnak Nemes Gábor szakszervezeti vezető szerint a megoldás egy egyfajta BKV-s életpálya modell lehetne.

31-es buszFolytatódnak a bértárgyalások a BKK és BKV vezetőivel. Azonban a tavaly letétbe helyezett közel 1000 felmondás mostantól ketyeg, ha nem sikerülne megegyezni. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet Szerint ez a folyamatos béremelés nem megfelelő, nem a legjobb megoldás a problémák megoldására, egyfajta életpálya modell kellene, ami kiszámítható hosszú távon, ami miatt vonzó lenne itt dolgozni a közlekedési cégnél.

Járművezetői munkakörben van hiány, de a probléma sokkal nagyobb a mérnököknél . Egy bérfejlesztés szerintem kevés. Igen valóban egy életpálya modell kellene majd, most ettől nagyon messze vagyunk. Jelenleg a bértarifa tervezet van ezen megy majd az egyezkedés és jelenleg van vele baj. Tény, hogy kezdik megunni a túlórát a munkavállalók, ami nem j, hisz túlterheltek, idegesek az alkalmazottak. Holnap letesszük a javaslatokat a közlekedési vállalat vezetőinek. –mondta Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke.