hirdetés

Nagy reményekkel indult 2014-ben a Skully, amelyből most kirúgták az alapító testvérpárt és csődöt jelentettek. Az okossisak kitalálói 2,5 millió dollár nyúltak le saját örömeik megvalósítására. A sisakból nem sok minden lett.

skully sisak

Negyedmillió dollárt akart gyűjteni közösségi finanszírozással a Skully nevű cég, arra az ötletre, hogy okos motorkerékpár-bukósisakot kínálnak 1500 dolláros áron, végül közel 2,5 milliót szedtek össze 1940 befektetőtől. Ezt követően kockázati tőkebefektetőktől további 11 millió dollárt akartak gyűjteni, de ez nem valósult meg. A múlt héten kirúgták a cégtől az ötletgazda-alapítókat, a Marcus és Mitch Weller testvérpárt, majd rögtön ezt követően csődvédelmet kért maga ellen a vállalkozás, és bejelentették, hogy elfogyott a cég pénze, leálltak az AR-1-es sisak projekttel.
A cégalapítók saját célra használták el a vállalkozás pénzét, amiből egyfelől az életvitelüket, másfelől a szórakozásukat finanszírozták. Lakást béreltek maguknak San Franciscóban, többször is céges pénzből repültek első osztályon nem céges ügyben. Vettek egy Dodge Vipert, majd miután az egy balesetben összetört, vettek egy másikat. Többször béreltek egy-egy hétvégére Lamborghinit, de a limuzinokon se spóroltak, és a számlák alapján 2000 dollárt költöttek el a De Ja Vu nevű sztriptízklubban. A helyzet jelenlegi állása szerint az 1940 közösségi adakozó nem látja viszont a befektetését, amelyért cserébe készterméket, azaz AR-1-es okosbukósisakot ígértek nekik.

(Forrás: Autómotor)