hirdetés

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher legendás verdája eladó. A B191-es sorszámú, 730 lóerős F1-es versenygép igazi kincs a motorsportrajongók számára, hiszen nemcsak a hétszeres világbajnok vezette, hanem korábban Nelson Piquet és Martin Brundle is.

schumi benetton ford

Igazi kinccsel készülnek a Bonhams aukciósház szervezői a május 16-án megrendezésre kerülő monacói árverésre, ugyanis kalapács alá kerül a B191-es sorszámú Benetton-Ford F–1-es versenygép, amit a sportág legendás pilótái terelgettek.

Az 1991-es és 1992-es szezonra készített autóval teljesítette utolsó F–1-es futamát Nelson Piquet háromszoros világbajnok 1991-ben, majd 1992-ben ennek a kormánya mögött debütált a csapatnál Martin Brundle, aki manapság a legjobb brit szakkommentátorok közé tartozik. Ez már önmagában is elég lenne a borsos árhoz, de további értéknövelő tényező, hogy Michael Schumacher is vezette, méghozzá ezzel szerezte első dobogós helyezését a Mexikói Nagydíjon ’92-ben.

Az együléses versenygép mozgatásáról a Ford 3,5 literes, 72-fokos hengerszögű, V8-as motorja gondoskodik, amelynek maximális fordulatszáma 13 800, míg a teljesítménye eléri a 730 lóerőt.

(Forrás: AM)