hirdetés

Működik a hongkongi alvóbusz. A 4-16 ezer forintért váltható jegyekhez ebéd is jár és az utas kipihenheti magát zavartalanul. Budapesten nem lesz ilyen szolgáltatás.

 

Különös buszjárat járja Hongkongot. Az emeletes busz ugyanis csak olyan utasoknak szól, akik aludni szeretnének. A busz a várost járja körbe, miközben jót szundikálhat az utas. A jegy 4-16 forintba kerül, attól függ hány órára váltjuk a tikettet s, hogy kérünk-e plusz szolgáltatást ételt, italt.

Vannak, akik bárhol képesek elaludni: a képességet egyértelműen Délkelet-Ázsia egyes országaiban fejlesztették tökélyre, hiszen az utcákon, illetve tömegközlekedési eszközökön rendszeresen találkozhatunk furcsa pózban, vagy furcsa helyen alvó emberekre.

Az 1997-ben Nagy-Britanniától Kínához visszacsatolt Hongkongban ennek ellenkezője is igaz: vannak olyan emberek, akik annyira megszokták a napi ingázást, hogy otthon egyszerűen képtelenek aludni egy jót, vagy épp a koronavírus-járvány óta álmatlansággal küzdenek. Nekik ez a szolgáltatás nagyon kellett.

( Nagy A.)