hirdetés

Felső vezetéknek ütközött egy mentőhelikopter Őrbottyánban hétfő délután – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

őrbottyán mentőhelikopterVajta Szilvia elmondta, hogy a mentőhelikopter egy közúti baleset sérültjéért érkezett a településre. A gép felszállása közben rotorja leszakította a felső vezetéket, s az megsebesített egy nőt. A sajtóreferens közlése szerint a helikopter a helyszínen maradt, a sérülteket mentőautó vitte kórházba. Az M1 tudósítója azt mondta: a műszaki mentés jelenleg is tart, a baleset körülményeit vizsgálják. Úgy tudni, a helikopter rotorja annyira összeroncsolódott, hogy Németországból kell alkatrészt hozni. A helyszínen végzik el a szerelést, de várhatóan csak kedden végeznek a munkával.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján este azt írta: a leszakadó elektromos kábel egy közelben tartózkodó 63 éves nőnek okozott sérülést. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a mentőhelikopter egy férfit szállított volna, akit autó ütött el. Mindkét sérültet mentőautó vitte kórházba. Az eset körülményeit a Váci Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya vizsgálja – írta a rendőrség.