hirdetés

Kevés mai autó tudja azt megcsinálni, mint mondjuk a LaFerrari, hogy használtan többet ér eredeti áránál. A Tesla Model 3 esetében most épp működik ez a képlet.

tesla újA hiánygazdaság tünete, hogy lényegesen többet is hajlandóak fizetni termékekért az emberek, mint annak egyébkénti kiskereskedelmi ára. Ebben a helyzetben van most a Tesla is a legújabb típusával, a Model 3-mal.

Jelenleg 400 ezren várakoznak a megrendelt autójukra.

Ebben a vákuumban bizony komoly haszonra lehet szert tenni, ha valaki hajlandó megválni most autójától. Ezt teszi például egy élelmes amerikai, aki meghirdette vadonatúj Tesláját .

A jól felszerelt Tesla Model 3-ért, amelynek eredeti ára 56 ezer dollár volt, nem kevesebb mint 150 ezer dollárt kér a hirdető. És nem nagyon van kétségünk, hogy ehhez elég közeli áron el is fogja tudni adni. A kocsiban egyébként alig 2000 mérföld van.

A Tesla a maga módján próbálja megelőzni a nyerészkedést: kiadtak egy útmutatást, miszerint azok, akik elsőbbséget élveztek (dolgozók) a Model 3-asok megszerzésében, beleegyeztek, hogy nem adják el az eredeti árnál többért. Mindez a vállalás a lehetőségek országában azért elég visszásnak tűnik.