hirdetés

Másfél hete nincs fűtés a csepeli mentőállomáson, mert elromlott a kazán. Az ott dolgozók olajradiátorokkal és kocsikban ülve próbálnak melegedni.
mentok_ambulance_serult (2)A dolgozók ugyan már jelentették az esetet az Országos Mentőszolgálatnál, azonban azóta sem történt semmi – tudta meg a 168 Óra. Bár az Országos Mentőszolgálat hivatalos belső szabályzata szerint minimum 18 fokot kell biztosítani az állomásain, a csepeli bázison most már akkor is örülnek, ha a 15 fokot eléri a hőmérséklet.

Meleg víz sincs, így kezet is csak hideg vízben tudnak a dolgozók, fürödni meg egyáltalán nem. Így most az állomáson munkálkodó közel 40 dolgozó legfeljebb a 4 szolgálati autóban tud felmelegedni, ezen kívül olajradiátorokat vittek be.

A lap úgy tudja, hogy egy helyi vállalkozó ugyan azonnal felajánlotta a segítségét, de ehhez a vezetőség engedélye kellett volna, amit nem kaptak meg a fagyoskodó mentők. Bár Csepelen ez már a negyedik hasonló alkalom, a jelenség egyáltalán nem egyedi. Januárban a váci mentőállomáson és az OMSZ angyalföldi telephelyén is leállt a központi fűtés. A legnagyobb hidegek idején sem működtek a váci mentőállomás kazánjai. Akkor Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója soron kívüli tájékoztatást kért az üggyel kapcsolatban, és utasítást adott, hogy az illetékesek a lehető leggyorsabban oldják meg a fűtési gondokat.