hirdetés

Úgy tűnik, kialakult az Osztrák Nagydíj véglegesnek tűnő rajtsorrendje, miután eldőlt, hogy a Toro Rossó-s Danyiil Kvjat bokszutcából kezd. Az élről Hamilton indul, s nagy meglepetésre a Hondás Button startolhat az előkelő második rajtkockából, ami a McLaren istállónál kisebb csoda.

mclaren honda

Arról már az Osztrák Nagydíj szombati kvalifikációja előtt lehetett tudni, hogy sebességváltó-csere miatt Sebastian Vettel és Nico Rosberg sem a délután elért helyezésének megfelelő pozícióból rajtol. Az időmérő után a renault-s Jolyon Palmer és a manoros Rio Haryanto kapott három-háromhelyes rajtbüntetést, amiért nem lassítottak megfelelően a sárga zászlós szakaszban, de még most, vasárnap is történt változás.

Az időmérő első szakaszában – a hírhedt kerékvetők miatt – komoly balesetet szenvedő Danyiil Kvjat nem lesz ott a rajtrácson, a Toro Rosso ugyanis új kasztnit és sebességváltót adott az orosznak, aki így a bokszutcából kezd.

Délelőtt a GP3-as és GP2-es verseny is esőben, biztonsági autós felvezetéssel és beavatkozásokkal zajlott a Red Bull Ringen, azonban bár délután sem zárható ki a csapadék, a jelenlegi állás szerint a Forma–1-es futam száraz körülmények között zajlik majd.