hirdetés

Brutális aszfalttépő szörnyeteget csináltak a jó kis orosz, antik katonai terepjáróból. A GAZ motorterében több mint 450 lóerő dübörög, amelyet a Truck Garage nevű műhely álmodott meg. A Chrysler V8-as Hemi erőforrásával nyolcszorozták meg az orosz terepjáró teljesítményét, és tulajdonképpen tök jól néz ki.

GAZ

Egyelőre még nagyon szűkszavú információkkal rendelkezünk a szentpétervári Truck Garage csapat által készített extrém GAZ-69 átalakításról, úgyhogy csak sejteni lehet, hogy nem az eredeti technikát szögelik, hanem az egyszerűség kedvéért például a Jeep Wrangler alvázára teszik rá az orosz terepjáró karosszériáját. De mindegy is. Amit műveltek, az csodás. Az orosz antik katonai verda kívülről is pofás lett, sőt szép. A motorteréről meg jobb nem is beszélni.

Meglehetősen exkluzív lett ez a szörnyeteg, mindössze 12 darab építését tervezik, az első prototípusban már benne van a 6,4 literes Hemi V8-as 465 lóerővel, de a kedves ügyfél kérhet 6,1 vagy 5,7 literes blokkot is, ha kevesebb teljesítmény is elég neki. Szintén az ügyfél dönti el, háromajtós zárt vagy vászontetős karosszériát akar, kér-e csörlőt a lökhárítóba, milyen bőrkárpitot szeretne az utastérbe. A reménybeli tulajdonosnak legalább 4 millió rubeles, azaz 16,5 millió Ft-os kiadással kell számolnia.

(Esti Újság–AM)