hirdetés

A SEAT 900 millió eurót különített el az új Ibizához  és az Aronához kötődő befektetésekre valamint kutatási és fejlesztési célokra. Luca de Meo a SEAT elnöke ezt a hírt a katalán kormány elnöke, Carles Puigdemont martorelli üzemben történt látogatása alkalmával hozta nyilvánosságra.

seatA látogatás egybeesett az új Ibiza sorozatgyártásának megkezdésével. Luca de Meo kifejtette, hogy a befektetések valamint a kutatási és fejlesztési összegek nagy részét a két modell fejlesztésére és a martorelli gyárnak a két gépkocsi gyártásához alkalmassá tételére fordították. A 900 millió eurós teljes összeg része a 3,3 milliárdos globális befektetésnek, amit 2015 szeptemberében jelentettek be a 2015-2019-es időszakra.

A SEAT elnöke szerint ” ez a befektetés tanúsítja elkötelezettségünket az ország gazdasági fejlődése mellett, és megerősíti vezető szerepünket az ipari befektetések, a kutatás és a fejlesztés terén. Soha nem látott összegeket fektetünk be az új modellek bevezetésének érdekében. A SEAT így kulcsszerepet játszik a befektetések, a technológia, az ipar fejlesztése, a foglalkoztatás megteremtése, valamint a gazdagság és a jólét létrehozása  területén.”

Carles Puigdemont katalán kormányfő köszönetet mondott a SEAT-nak a tőkebefektetések vonzása érdekében tett erőfeszítéséért , amelyek alapvető fontosságúak egy kiváló márka megteremtése és megerősítése szempontjából. Carles Puigdemont gratulált a SEAT remek eredményeihez, amelyek tanúsítják, hogy “sikeres döntéseket hoztak olyan időben, amikor a legfontosabb döntéseket meg kellett hozni, és amikor azok nem voltak annyira nyilvánvalóak.”

A teljesen Barcelonában kifejlesztett új Ibizát az 1. számú soron gyártják Martorellben, abban a gyárban, ahol Spanyolországban a legtöbb gépkocsit állítják elő. Az Ibiza néhány hónapig együtt fut majd a negyedik generációhoz tartozó korábbi modellel. Az új MQB A0 platformon gyártott  Ibiza egyfajta fordulópont megteremtését célozza a biztonság, a formatervezés, a teljesítmény és a kényelem területén. 2017 második felétől kezdve ugyanezen gyártósoron készül majd a SEAT Arona, a cég új crossovere, és mindezen túl Martorellben gyártják a SEAT Leont és az Audi A3-ast is.