hirdetés

Majdnem elgázolt a zebrán áthaladó kislányt egy busz Kőbányán. A felvételek alapján a kislány időben, messze a busztól lép a zebrára. A sofőrt ez nem zavarta. Sajnos sok buszsofőr vagy nem tud vezetni vagy teljesen rutintalan., bár az tény, hogy sok esetben olyan helyeken kell csuklós busszal menniük, ahol a kanyarodás sem egyszerű a szűk utcák miatt.

.

A BKV azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy azonnal belső vizsgálatot kezdeményeztek az ügyben. A felelősség kérdéséről, a lehetséges munkáltatói intézkedésekről a vizsgálat lefolytatása után, annak eredményétől függően hoznak majd döntést.

A történteket nagyon sajnálják.

A  KRESZ egyértelműen rögzíti, hogy zebrán a járművek vezetőinek biztosítaniuk kell a gyalogosok zavartalan átkelését. Ezt ezen a helyen a buszvezető nem tette meg.

Igaz a KRESZ azt is szabályozza, hogy egyenes útszakaszon a gyalogos csak úgy hirtelen nem léphet ki az érkező jármű elé. De itt nem ez történt.

Az is tény, hogy sok buszos úgy vezet, hogy jobb előlük menekülni. Sajnos nemcsak pofátlanok, agresszívak sok esetben, hanem tényleg életveszélyesek nem beszélve arról, hogy rossz belegondolni, hogy sok esetben több tucat ember életéért felelnek. Az is tény, hogy vannak nagyon profi sofőrök is, akik kedvesek és élvezet nézni, hogy ezen monstrumokat milyen könnyedén kezelik.