hirdetés

Mondhatni egy életre megutálták a birkákat azok az új-zélandi bűnözők, akiket a négylábúak miatt fogott el a rendőrség.  A kocsival menekülő bűnözők a rendőröket ugyan egy jó időre lerázták, de az útjukba kerülő birkákkal nem boldogultak.

új zéland rendőrségi elfogás

Egy rendszám nélküli, a megengedettnél jóval gyorsabban száguldó autóra lett figyelmes az új-zélandi rendőrség. Megpróbálták megállítani az ámokfutót, ám a sofőr gázt adott, és elmenekült. A következő 90 percben eredménytelenül próbálták megállítani a kocsit, pedig egyre több rendőrautó kapcsolódott be az üldözésbe. Még a menekülő jármű kerekeit is sikerült az aszfaltra kihúzott akadállyal kilyukasztani, ám a vezető csak nem adta fel. Már-már úgy tűnt, meglépnek, amikor több száz birkával találták szemben magukat: egy nyájat éppen áthajtottak az egyik legelőről a másikra, és a gyapjas állatok teljesen elzárták az utat.

A rendőrök elfogták és megbilincselték az autó utasait, akik, mint kiderült, nem ok nélkül próbáltak menekülni: a kocsiban ülő két nagykorú férfit, valamint két 14 éves kiskorút már régóta keresték, mivel háromszor is fizetés nélkül léptek meg benzinkútról. Egyébként az autó is lopott volt.

A történetnek slusszpoénja is van: a birkanyáj, amely megállította az ámokfutókat, egy helyi rendőré volt.

(Forrás: Vezess–Esti Újság)