hirdetés

Tovább épül a 3-as metró sokak örömére, majd egyszer. Most csak a tervek készülnek. Öt kilométernyi pálya, négy közbenső állomás, végállomás intermodális csomóponttal.

 

3-as metróA budapesti Főmterv Zrt. és a kecskeméti Viköti Kft. nyerte a 3-as metró meghosszabbítására kiírt tervezői pályázatot – számolt be az Iho.hu. A két cég nettó hárommilliárd forintért végzi el az előkészítést, valamint elkészíti az engedélyes és a kiviteli tervet.

A metróvonalat északi irányba Káposztásmegyerig hosszabbítják meg, 4,9 km kétvágányú metrópálya épül négy új közbenső állomással, amelyből kettő felszíni, kettő pedig felszín alatti. Karbantartó-takarító járműtelep is épül.

Metrómegálló építését tervezik Rákospalota-Újpest vasútállomásnál is, amihez kapcsolódva a közbeszerzés P+R parkoló létrehozását is előírja. Az új végállomás a Megyeri út és a Külső Szilágyi út találkozásánál lesz, itt intermodális csomópont épül ki, ami összekapcsolja a 14-es villamos, a 3-as metró, a váci vasút és a helyi buszok állomásait.

A beruházás része a Megyeri út átvezetése a Budapest-Vác vasútvonal alatt, járdával és kerékpáros átvezetéssel együtt.