hirdetés

Úgy tűnik, nem lesz a jövőben taxis a verekedő és utasát kifosztó és rabosító fuvaros. Eljárást indít ugyanis a sárga autós sofőr ellen a BKK. Kár, hogy már Uber sincs, ott ilyen nem igazán történhetett volna meg.

taxi

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a rendőrségi adatok birtokában indít eljárást az ír utasát megverő taxis ellen. A BKK-hoz ugyan nem érkezett bejelentés az esetről, a sajtóból értesültek az eseményekről, így azt sem tudják, hogy taxitársasághoz tartozik-e a sofőr – közölte a közlekedési központ.
A BKK felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, ha megkapják a szükséges adatokat, akkor meg tudják indítani az ügy kivizsgálását.
A BKK a taxiállomás-használati hozzájárulást vonhatja vissza abban az esetben, ha a bejelentést kivizsgálta és azt megalapozottnak találta, vagy ha az illetékes hatóság határozatban tájékoztatja a taxis elmarasztalásáról. Amennyiben az eset károsultja bejelentéssel él a BKK-nál, és a vizsgálat során aláírásával és személyes adataival vállalja bejelentését, akkor a társaság a sofőr taxiállomás-használati hozzájárulást visszavonja.