hirdetés

Nem halt meg a Devolro UAZ terve, épp csak elhalasztják a piacra dobást addig, amíg az orosz gazdaság kiszámítható nem lesz.

UAZ2

Az erősen ingadozó rubelárfolyam miatt a Devolro cég felfüggeszti az UAZ terepjáró-átépítési projektjét, mivel olyan nagy mértékben és gyorsan módosul az USA-dollárhoz képest a rubel értéke, hogy nem lehet felelősségteljesen kiszámolni a költségeket, és így a vételárat.

A problémát az jelenti, hogy Eduard Orlov oroszországi összeszereléssel alakította volna át az UAZ terepjáróját és pick-upját, a kényelmi extrák (légkondi, elektromos ablakemelők, bőrkárpit stb.) mellett a legfontosabb változás a hajtáslánc kicserélése lenne, 3,0 literes turbódízel, 3,5 vagy 4,0 literes hathengeres benzines szerepel a tervekben, ezeket a váltókkal együtt külföldről vásárolják. Most, hogy pár nap alatt akár 10 százalékot is mozog a rubelárfolyama, képtelenség megmondani, mennyibe kerülne az autó. Így nem lehet működőképes üzleti tervet, életképes vállalkozást felépíteni, ezért úgy döntött a befektető, hogy felfüggeszti a projektet.

A fejlesztéssel, tehát az új motor, váltó beépítésével és a belső tér átépítésével már készen vannak, lényegében a sorozatátépítés beindulását halasztották most el. Időközben egyébként a 469-esről a Patriot és Pickup modellekre helyezték át a hangsúlyt, a felújítás helyett gyári új autókat építenének át – kevesebb a munka a gyárból érkező félkész autókon, és így a vételár is alacsonyabb lehet.

(Forrás: AM)