hirdetés

Levideóztak egy férfit az M5-ös autópálya Kecskemét-nyugat lehajtója környékén, amint komótosan, kerékpárral halad a leállósávban, noha a KRESZ egyértelműen rendelkezik arról, hogy autópályán semmilyen körülmények között nem lehet biciklizni. Nem tudni az idős bácsi eltévedt-e, de a lényeg a rendőrök felszedték és figyelmeztették nemcsak a veszélyre, hanem a szabályokra is.

 

Az esetről a Bp-i Autósok Közössége töltött fel videót is. . A férfi a Budapest felőli oldalon kerékpározott az autópályán.Ráadásul a Kecskemét-nyugat lehajtó előtt öt kilométerrel van az első felhajtó, azaz a férfinak vélhetően minimum ennyit kellett megtennie szabálytalanul és életveszélyesen az autópályán.

Megkérdeztük a Bács-Kiskun megyei rendőrséget, találkoztak-e az esettel. Válaszukban azt írták: az ügyben érkezett hozzájuk bejelentés.

“A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársa 2020. június 12-én 19 óra 48 perckor intézkedés alá vonta az M5-ös autópálya leállósávjában – Kecskemét térségében – közlekedő idős férfit. Őt a rendőr lekísérte a sztrádáról, felhívta a figyelmét a kerékpáros közlekedés szabályaira, és a szabálysértés elkövetése miatt figyelmeztette.”-írta a rendőrség.