hirdetés

A Bentley indul az Amerikai szuperfutamokon. Az egyesült államokbeli versenysorozat megkezdésének bejelentésére és a két versenyautós csapat bemutatására került sor nemrég a Bentley Team Absolute által. A csapat két Continental GT3-sának volánja mögött az amerikai Andrew Palmer és az ázsiai Adderly Fong kapott helyet a jövő évi szezonban.

bentley

A Pirelli World Challenge egy 20 futamból álló, futamonként 50 perces, egypilótás verseny, amelynek Amerika történelmi és ikonikus versenypályái adnak otthont évről évre, mint például a Monterey megyei (Kalifornia) Laguna Seca és a NASCAR Xfinity futamoknak otthont adó Road America versenypálya. Az idei szezonban több futamgyőzelmet is bezsebelt Bentley Team minden jel szerint folytatni kívánja a sikersorozatot (ezúttal a tengerentúlon) azzal a nem titkolt céllal, hogy a csapat bajnokként zárhassa az idényt, megkövetelve ezzel a minél több dobogós helyezést a sorozatban.

Az európai és ázsiai nemzetközi porondon elért bajnoki címek után csakis az amerikai trófea megszerzése lehet a következő lépcsőfok – nyilatkozta Brian Gush, a Bentley Motorsport divízióigazgatója.

Ingo Matter, a csapatfőnök nyilatkozatában szintén örömét fejezte ki, és megerősítette, hogy a tengerentúli szerepléssel kiegészül és kiteljesedik a versenysportban vállalt részük világszerte.

„Új piacon nyitunk frontot az amerikai sorozatban való részvétellel, amihez az ázsiai tapasztalatok adják a bátorítást. Meggyőződésünk, hogy Adderly Continental GT3-as tapasztalatával és Andrew PWC-s múltjával biztos talajon állunk.”

A négy évvel idősebb Fong neve nem ismeretlen a Continental GT3 futamokon, hiszen idén ő és csapata, a Bentley Team Absolute megszerezte a csapatbajnoki címet a GT Asia versenysorozatban. Miközben a kétpilótás részvétel megerősítést nyert a közelmúltban, a csapat vezetősége már megkezdte több pilótával is az interjúkat egy harmadik csapattárs beléptetését illetően. A Pirelli World Challenge első futama 2016. március 3-án kerül megrendezésre a Circuit of America aszfaltján.