hirdetés

A Forma–1-es Brazil Nagydíj második szabadedzésén a címvédő Lewis Hamilton századokkal előzte meg bajnoki éllovas csapattársát, Nico Rosberget, de a délután sztárja Fernando Alonso volt. A világbajnok ugyanis miután autója bemondta az unalmast, kameramannak állt. Ő is és a tévések is élvezték ezt, bár Alonso a ferraris korszakában is már felkapott pár kamerát. 

alonso_cameraA Brazil Nagydíj második szabadedzésén a címvédő Lewis Hamilton lett a leggyorsabb Interlagosban, míg csapattársa, a bajnoki éllovas Nico Rosberg 3 század lemaradással zárt a 2. helyen. A háromszoros bajnok egyébként nem javította meg a délelőtti legjobbját. Nem úgy a Williams versenyzői, akik a 3-4. helyen zártak a második gyakorláson, megelőzve a Red Bull párosát, és a leggyorsabb, lágy keveréket első ízben bevető, de azzal is csak a 7-8. helyig jutó ferrarisokat. A vörös autóval Kimi Räikkönen lett a jobb, de a finn dádára számíthat, ugyanis az edzés első szakaszában néhány kanyaron át cicázott a Toro Rossó-s Carlos Sainzcal, majd a célegyenes kezdetén kívülről előzte meg a spanyolt csak azért, hogy előtte keresztülvágva hajtson be a bokszutcába. A 2007-es bajnokot vizsgálat alá vonták.

A második szabadedzés legszínesebb figurája Fernando Alonso volt. Bár a spanyol tavalyhoz hasonlóan a pálya szélén töltötte az edzés nagy részét, miután az ERS meghibásodása miatt félre kellett állnia, mindent kihozott a dologból. Előbb ő maga mutatta meg a marshalloknak, hogyan kell egy kődarabbal kiékelni a lejtőn álló F1-es kerekét, majd a kavicsokkal dekázgatott, később pedig kameramannak állt, átvette az egyik FOM-os operatőr posztját és szerepét. A kétszeres világbajnok spanyol bőven felülmúlta a 2015-ös napfürdőzést.