hirdetés

Kapott engedélyt a versenyzésre Alonso. Igaz, komoly feltételekkel, hisz az első időmérő után azonnal jelentkeznie kell a Forma–1-es versenybizottság orvosainál kontrollra.  

2015 F1 Pre Season Test 2 - Day 2 Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Friday 20 February 2015. Fernando Alonso, McLaren, in the garage. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _79P3832

Mint ismeretes, Fernando Alonso az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon élt túl egy brutális balesetet, mondhatni csodával határos módon. A Foprma–1-es világbajnoknál bordatörést diagnosztizáltak, ezért ki kellett hagynia a második versenyhétvégét is. Sőt a mostani is igen kétséges, bár Alonso ezúttal autóba ülhet, de komoly feltételekkel.

A csütörtökön megkapott versenyengedélyt úgy adták meg Alonsónak, hogy a FIA orvosai közölték vele, hogy a Kínai Nagydíj pénteki, első szabadedzése után azonnal vizsgálatra kell, hogy jelentkezzen.

A McLaren-szurkolók nagy örömére mindent rendben találtak az orvosok, így ha Alonso továbbra sem érez fájdalmat, begurulhat majd a rajtrácsra vasárnap.