hirdetés

Nehéz hétvége vár Mexikóban Alonsóra és a McLaren Forma-1-es csapatára: a spanyol versenyző várhatóan a mezőny végéről rajtol majd. Alonso ugyan remek formát mutatott a múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjon, Honda-motorja azonban ezúttal sem bírta a gyűrődést, így a spanyol pontszerző helyről volt kénytelen kiállni.

2015 F1 Pre Season Test 2 - Day 2 Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Friday 20 February 2015. Fernando Alonso, McLaren, in the garage. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _79P3832Alonso autójában várhatóan ki kell cserélni a V6-os erőforrást, ami azt jelenti, hogy Mexikóban is rajtbüntetést kap majd, tehát nagy valószínűséggel a mezőny végéről startol.

„Minden bizonnyal nehéz hétvége vár ránk” – mondta a kétszeres világbajnok.
„A motorproblémák miatt arra számítok, hogy a mezőny végéről rajtolok majd. És ezen a pályán nem lesz könnyű előretörni, mert az ember könnyen beragad más autók mögé.”

„A pozitívum viszont az, hogy Austinban, a pénteki szabadedzéseken rengeteg új elemet kipróbáltunk, aminek nagyon örülök. Remélem, hogy Mexikóban ismét felkerülhetnek az autóra.”

Alonso hozzátette, ettől függetlenül izgatottan várja a hétvégét, hiszen imád Mexikóban versenyezni.
Számomra különösen jó az, ha egy olyan országba érkezhetek, ahol anyanyelvemen beszélhetek! Komolyra fordítva a szót: imádom Mexikót és a mexikói embereket, és remélem, hogy olyan showt nyújthatunk nekik, amilyet megérdemelnek.”

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier hozzátette: „Nem számítok arra, hogy sok pontot fogunk gyűjteni, de nem fogjuk feladni.”
„Nehéz helyzetben leszünk, mert Fernando valószínűleg büntetést kap, hiszen problémái voltak az erőforrással Austinban.”