hirdetés

Alonso újra bajnok lenne
2020-07-08 21:18

2021-ben 39 évesen tér vissza a Forma-1-be a sportág kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso. A spanyol a Renault-hoz szerződik, elmondása szerint azonban a kor nem gátolja majd a jó eredmény elérésében. Alonso azt mondja, missziója, hogy újra bajnokká tegye a Renault-t!

 

Alonso F1-es pályafutása során már két alkalommal versenyzett a Renault-nál, 2005-ben és 2006-ban pedig velük szerezte vb-címeit is a száguldó cirkuszban.

A francia istálló szerdán jelentette be, jövőre a rutinos pilóta lesz Esteban Ocon csapattársa, aki átveheti a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyét.

Jövőre lesz 20 éve, hogy Alonso a Minardi színeiben bemutatkozott a Forma-1-ben, a 32-szeres futamgyőztes azonban azt mondja, a kor biztosan nem lesz akadálya annak, hogy jó eredményeket érjen el.

„Sok éven át láttam, milyen a Forma-1! A stopperóra az egyetlen, ami számít, nem a kor. Soha nem az útlevelem, a születési dátumom alapján értem el eredményt. Mindig a stopperóra alapján. Remélhetőleg még gyorsak vagyunk!” – mondta a kétszeres világbajnok szerdán egy videóinterjúban.

A rutinos Alonso érkezése sok szempontból hasznos lesz a Renault-nak: nemcsak vezetési tudásával járulhat hozzá az istálló előmeneteléhez, hanem tapasztalatával is rendkívül sokat segíthet – például az akadémia növendékeinek.

Alonso azt mondja, egyfajta missziójának tekinti azt, hogy újabb vb-címhez segítse a francia istállót.

„Igyekszem majd segíteni az akadémiát a tapasztalatommal, amennyire csak tudom. Bármit is hoznak a 2022-es szabályok, remélhetőleg segíthetek nekik. Tisztában vagyok a missziómmal, ami nemcsupán az autóra összpontosul, hanem az autón kívüli dolgokra is.”

„Megpróbálom a legjobbat nyújtani, próbálom segíteni a csapatot abban, hogy egy világbajnok csapattá váljon. Ha ezt úgy érjük el, hogy még én vezetek ott, az fantasztikus, de ha egy jövőbeli fiatal versenyző, akkor is büszke leszek. Ez a misszióm – megpróbálom a legjobbat nyújtani a csapatnak.”

Alonso egyébként a tájékoztatás szerint „több évre szóló” szerződést kötött a csapattal, így feltételezhető, hogy 2021 után 2022-ben is a Renault versenyzője lesz.

(Turcsányi )