hirdetés

A McLaren Honda világbajnok pilótája, Alonso reménykedik. Azonban a spanyol szerint csak jövőre rúghatnak labdába. A spanyol szerint maximum 2017-től lesz esélye másik csapatnak a győzelemre.

forma 1 alonso

Mostanság bőven kijut nekünk a dominanciából, nem elég, hogy a Red Bull négy évig mindent megnyert, most a Mercedes kezdte el ugyanezt. A német csapat előnye a legutóbbi komolyabb reform óta tart, az új motorok bevezetése óta, így Fernando Alonso szerint elég nagy esély van rá, hogy az új érában, 2017-től más csapat kerüljön az élre.

– Jövő évtől, úgy érzem, hogy újra versenyezhetek majd. A 2017-es szabályváltoztatások a legjobb dolog, ami a Forma–1-gyel mostanság történt, mert ha megkérdezzük magunkat, hogy mitől volt olyan jó régen versenyezni, rá tudom vágni, hogy mert nem kellett az üzemanyag-spórolással és a gumikopással foglalkoznom – mondta Alonso.

– Azt viszont belátom, hogy a csapatomnak több motorerőre van szüksége, de ha még olyan motorunk is lenne, mint a Mercedesnek, akkor sem lenne elég, mert ők úgy all-in-all tökéletesek. Ezért olyan fontos, hogy új szabályok jönnek, mert megtörhet a dominanciájuk – közölte a McLaren Honda sztárja.