hirdetés

Alonso nem túl optimista
2016-11-23 11:41

A McLaren-Honda spanyol pilótája szerint az F1-es idény utolsó állomásának otthont adó pálya aligha fog kedvezni az autójuknak – más kérdés, hogy mindent megtesznek a pozitív évzárás érdekében.

2015 F1 Pre Season Test 2 - Day 2 Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Friday 20 February 2015. Fernando Alonso, McLaren, in the garage. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _79P3832Míg a tavalyi esztendő jórészt a szenvedésről szólt a hosszú idő után újra összeálló McLaren-Honda páros számára, 2016-ban már egyértelmű jeleit mutatták a fejlődésnek. Főképp az erőforráson kellett csiszolni, és a végsebességi adatokból kitűnik, hogy idén már nem voltak akkora hátrányban a riválisokhoz képest, mint 2015-ben – Fernando Alonso olyannyira bizakodó ezzel kapcsolatban, hogy nemrég úgy fogalmazott, jövőre már egyáltalán nem is kell aggódniuk a japánok motorja miatt.

Egyelőre azonban még 2016-ot írunk, s bár valóban érezhető az előrelépés, a komoly motorerőt igénylő hosszú egyenesekben még mindig gyengébbek az ellenfeleikhez képest. Márpedig a hétvégi idényzárónak otthont adó Yas Marina Circuit két hosszabb egyenessel is rendelkezik, így a kétszeres világbajnok pilóta nem túl optimista az esélyeikkel kapcsolatban:
– A gyorsabb első szektor, valamint a két hosszabb egyenes a középső szakasz során azt jelenti, hogy ez a pálya természetéből adódóan nem igazán fekszik a csomagunknak, de a pénteki nap folyamán keményen fogunk azon dolgozni, hogy a lehető legjobb teljesítményt sajtoljuk ki belőle – idézi az egyúttal csapattársától, Jenson Buttontól is búcsúzó Alonso szavait az F1i.com szakoldal.
– Érdekes a pályabeállítási szempontból, mert bár sivatagi helyszínről beszélünk, a naplemente miatt rengeteget hűl az aszfalt hőmérséklete a verseny során, ennek következtében a gumik állapota és a tapadás fokozatosan javul, ahogy közeledünk a leintéshez. Nagyon különleges helyszínről és egy nagyszerű pályáról van szó, s remélhetőleg pozitívan zárhatjuk az évet – zárta gondolatait a spanyol.