hirdetés

A legfrissebb sajtóhírek szerint tárgyal a Renault Forma 1-es csapatával, és 2018-ban visszatérhet a francia istállóhoz a kétszeres világbajnok Frenando Alonso.

alonsoA spanyol versenyző 2005-ben és 2006-ban a Renault színeiben ért fel a csúcsra a királykategóriában, hároméves szerződése pedig idén lejár a küszködő McLaren Hondánál.

Alonso többször beszélt arról, nyár végén dönt csak arról, folytatja-e egyáltalán a versenyzést a Forma-1-ben, a Bild című lap jelentése szerint azonban a Renault komolyan érdeklődik a rutinos bajnok szolgálatai iránt.

A franciák komolyan érdeklődnek a spanyol iránt, és az első egyeztetések már meg is történtek – írta az általában jól értesült német lap. A Renault szeretné visszacsábítani veteránját, és szeretné, ha ő lenne Nico Hülkenberg csapattársa 2018-ban.

Az Auto Bild néhány részlettel is szolgált: úgy tudja, a Renault szombat délelőtt, Bahreinben tárgyalt Alonsóval a csapat motorhome-jában, az egyeztetésen pedig ott volt a spanyol menedzsere, Luis Garcia Abad, valamint a Renault főnöke, Cyril Abiteboul is.

Nyerni akarok. Azért vagyok itt, hogy győzzek. Nem az ötödik vagy hatodik helyekért – mondta nemrég Alonso.

Úgy érzem, pályafutásom csúcsán vagyok, ami a vezetést illeti, szóval a következő évre csak egy célom van: hogy harcoljak a világbajnoki címért.