hirdetés

A világbajnok Alonso és a Honda számára rosszul kezdődött a Forma–1-es Belga Nagydíj hétvégéje, miután kiderült, a spanyol pilóta motorcsere miatt a rajtrács végére kényszerül. Azonban öröm az ürömben, hogy Hamiltonnal közösen rajtol hátulról a spanyol.
forma 1 alonsoAlonso az első szabadedzés során 3 kört teljesített, de mért idő nem került a neve mellé, a motorproblémák ugyanis már ekkor jelentkeztek. Ekkor kiderült, ki kell cserélni az erőforrást autójában – a második tréningen a McLaren-pilóta összesen 30 kört tudhatott magáénak, és végül a 12. helyen végzett.
A motorcserével a problémák megoldódtak, azonban – Lewis Hamiltonnal együtt – Alonso így kénytelen lesz a mezőny végéről rajtolni.
– Nyilvánvalóan nem túl jó a hétvégét egy teljesen új motorral kezdeni, megtenni vele három kört, aztán kicserélni. Különösen azért, mert ez azt jelenti, hogy büntetést is kapunk. Ez nem túl ideális, de még mindig jobb, hogy az ilyen dolgok az edzésen, és nem a futamon történnek – mondta Alonso.
De nézzük a pozitív oldalát: mint mindig, most is tanulunk a hibáinkból, és meg fogunk bizonyosodni róla, hogy csökkentsük ezek lehetőségét a jövőben – folytatta a spanyol.
Alonso a mellőle szintén hátulról rajtoló Hamilton nyomában próbál majd maradni.