hirdetés

Alonso elmehet
2015-11-28 15:17

Befejezheti Alonso. Legalábbis kaphat egy év szünetet a McLaren vezetőitől a Forma–1-es világbajnok, ha nem sikerül a következő szezonra egy ütős kis verdát összerakni. Mindezt a McLaren elnöke, Ron Dennis is elismerte.

2015 F1 Pre Season Test 2 - Day 2 Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain. Friday 20 February 2015. Fernando Alonso, McLaren, in the garage. World Copyright: Alastair Staley/LAT Photographic. ref: Digital Image _79P3832

A Japán Nagydíj hétvégéjén a kétszeres világbajnok úgy nyilatkozott, nem tudja, hogy 2016-ban is rajthoz áll-e a McLaren színeiben, noha később azt mondta, biztosan kitölti hároméves szerződését az angol istállóval. A McLaren, valamint motorpartnere, a Honda mindent megtesz azért, hogy a következő idényre javítson az autó teljesítményén, garancia azonban nincs arra, hogy a patinás istálló ismét régi fényében tündököl majd.

Az Abu Dhabi Nagydíj helyszínén Ron Dennis azt mondta, valóban felmerült annak lehetősége, hogy Alonso esetleg kihagy egy évet. Ha tehát az autó nem lesz versenyképes jövőre, elképzelhető, hogy a spanyol pihen egyet, és szerződése utolsó két évét 2017-ben és 2018-ban tölti ki.

Az biztos, hogy a McLarennél fogja befejezni a pályafutását – mondta a McLaren elnöke.

Nyitott vagyok mindenre – és néhány ötletet fontolóra is veszünk, például a pihenőévet, és a többit. De jelen pillanatban azt mondanám, hisszük, hogy tudjuk, hol leszünk. Azt hiszem, nehéz hétvégét teljesítettünk Japánban a versenyzőink vonatkozásában. Több opciónk is van a versenyzőkre vonatkozólag, és jelenleg a világ legjobb versenyzői közül kettő vezeti az autóinkat. Amikor elékezik a döntés ideje, közösen meghozzuk majd azt. Jelenleg a versenyzőink 2016-ra Fernando Alonso és Jenson Button – mondta Ron Dennis.