hirdetés

Szigorú lett az új KRESZ, picit. A közúti balesetek számának csökkentése érdekében átalakították a KRESZ-vizsgát Franciaországban, a vizsgázók 83 százaléka megbukott az új teszten.

auto l'ecol

Franciaországban növekszik a közlekedési balesetben elhunyt emberek száma, ezért a hatóságok már egy ideje komolyan kampányolnak a közlekedés biztonságának javítása érdekében, drákói büntetéseket vezettek be, és nemrég átalakították a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti vizsgát is.

Az új rendszer szerint 40 kérdést kell megválaszolniuk a diákoknak, és legalább 35 helyes választ kell adni annak érdekében, hogy sikeres legyen a vizsga. Egyszerű eldöntendő kérdések helyett némi gondolkodást igénylő feladatokat kapnak a vizsgázók, képek helyett videók az illusztrációk, és megnehezítették a puskázást is. Amíg a korábbi rendszerben átlagosan a jogosítványra pályázók 70 százaléka átment, a hétfőn bevezetett új elméleti vizsgán 83 százalék a bukása aránya – volt olyan kerület, ahol 60-ból csak 1 ember felelt meg. Emmanuel Barbe, a francia közlekedésbiztonságért felelős miniszteri biztos nyilatkozata szerint megvizsgálják a problémákat okozó kérdéseket, amelyek helyett újakat készítenek, de addig is arra kérte az autóvezetést oktatókat, hogy legyenek szívesek jobban felkészíteni a tanulókat a vizsgákra.

(Forrás: AM)