hirdetés

Bár megműtötték és jól van a brutális esése óta, még nem megy a motorozás Marc Márqueznek. A világbajnok platinalemezekkel a kezében megpróbált az Andalúziai Nagydíj edzésén pár kört menni, de visszalépett a versenytől.

 

A spanyol versenyző múlt vasárnap a szezonnyitó Spanyol Nagydíj utolsó körében bukott. A balesetben eltört a felkarcsontja, amelyet kedden egy titánlemezzel rögzítettek Barcelonában.

Az első becslések után úgy tűnt, a hatszoros MotoGP-bajnok augusztus 9-én a brnói Cseh Nagydíjon térhet vissza. Csapata, a Repsol Honda az orvosi felülvizsgálatot követően azonban csütörtökön azt közölte, hogy Márquez jó állapotban van, és rajthoz állhat az idény második viadalán, amelyet ugyancsak Jerezben rendeznek.

Mindezek ellenére Márquez a szombati edzésen nem teljesített mért kört, majd csapata bejelentette, hogy nem áll rajthoz vasárnap.

Az időmérő első szakaszában Marc nem érezte jól magát, ezért jobb, ha nem kockáztat – mondta Alberto Puig csapatfőnök.

Hozzátette, a bajnok nem maradhat otthon, ha úgy gondolja, van esély az indulására, tehát meg kellett próbálnia versenyezni, ám a visszaléptetésével helyes döntést hoztak.

(Turi )