hirdetés

A Magyar Suzuki Zrt. 1976 millió eurós értékesítési árbevételt ért el 2015-ben, ez 28 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi szintet – derült ki a társaság fennállásának 25. évfordulóját ünneplő sajtótájékoztatón. A cég saját gyártású gépkocsi-értékesítése 150 578-ról egy év alatt 181 115-re emelkedett. A Suzuki értékesítési tervei további növekedésről szólnak.

suzuki vitara

A Suzuki-csoport 2020-ban ünnepli alapításának századik évfordulóját, a Magyar Suzuki pedig 25 éve csatlakozott a csoporthoz, és azóta képes volt hozzájárulni a vállalatcsoport növekedéséhez – mondta Naoyuki Takeuchi, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatója a társaság mai sajtótájékoztatóján. A 25 éves évfordulóját ünneplő cég a gyár alapértékeinek megfelelően a 100 éves tapasztalat és a folyamatos megújulási képesség együttes erejével akar tovább építkezni Magyarországon.

A Suzuki-csoporton belül folyamatosan erősítjük gyártás- és termeléstechnológiai tudásunkat, amihez állandó útjelzőt ad nekünk a japán gyár termelési minősége – mondta a vezérigazgató.

A Magyar Suzuki értékesítésből származó árbevétele tavaly megközelítette az 1976 millió eurót, ez a 2014-es 1539 millióhoz képest 28,4 százalékos növekedés. – Ebből az exportértékesítés 2015-ben 1854 millió eurót tett ki, a többi a piacvezető státusz visszaszerzéséhez is elegendő belföldi értékesítés volt – jelentette be Krisztián Róbert operatív igazgató. A saját gyártású gépkocsik értékesítése a 2014-es 150 578 darabról 181 115-re nőtt, ami 20 százalékos növekedést jelent. – Jól látható, hogy az árbevétel sokkal jobban emelkedett, mint az értékesítési darabszám, ami egy drágább modell, a Vitara bevezetésének és gyors térnyerésének köszönhető – mondta Krisztián Róbert.

A 2016 márciusában zárult legutóbbi pénzügyi évben a Suzuki 206 702 új autót értékesített Európában.

A Magyar Suzuki Zrt. a megnövekedett értékesítési volumenek és mindenekelőtt a Vitara iránti élénk kereslet kielégítésére a január és május közötti időszakban 89 263 autót gyártott, amit a világ több mint száz országába exportált. Krisztián Róbert szerint a Vitara mellett jól fogy az ugyancsak Magyarországon gyártott Swift és S-CROSS is. A Suzuki Csoport középtávon évi 300 ezer új autó értékesítését tervezi Európában.

A Magyar Suzuki 25 éves története tükrözi a magyar és a világtörténelem fordulatait: Magyarország újjáéledését a politikai és gazdasági rendszerváltás után éppúgy, mint az autóipar megtorpanását, majd újbóli felemelkedését. Reméljük, hogy a következő 25 esztendő kizárólag a stabil, kiegyensúlyozott gyártásról, az innovatív, úttörő megoldások további elterjedéséről, valamint, már megszokottan, a lojális, elkötelezett kollégákról szól majd – mondta a sajtótájékoztatón Ruska Viktória, a Magyar Suzuki kommunikációs vezetője.