hirdetés

Az üzemanyag árstop kezdi nehezíteni a kutak életét. A Shell, hazánk egyik legnagyobb nemzetközi energetikai vállalata mától tíz töltőállomáson bruttó ötvenezer forint értékre korlátozza az egyszeri üzemanyag-vásárlást; mostantól körülbelül száz liter vásárlását engedélyezik egy időben egyes kutakon.

 

Korábban már megírtuk, hogy a kisebb kutakat működtető vállalkozások helyzete már-már kilátástalanná vált az üzemanyagárak maximálása miatt, hisz a beszerzési árak nemrég elérték a tavaly novemberben bevezetett hatóságit, így teljesen eltűnt a kiskereskedelmi árrés.

Azonban a nagyobb energiavállalatoknál sem kecsegtető a helyzet, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az utóbbi hetekben a Shell-töltőállomásokon kiugróan megnőtt a kereslet – áll a vállalat sajtóközleményében. Ugyan már januárban erős forgalomnövekedést tapasztaltak a Shell-töltőállomásokon, a vállalatnál februárban további növekedésre számítanak. A cég bejelentette, hogy február 22-től tranzakciónként maximum bruttó 50 ezer forintért lehet vásárolni, maximum 100 liter tankolható.

Tehát a magánszemélyek továbbra is tele tudják tankolni az autójukat, a korlátozás inkább a tehergépjárművekre lesz hatással, és kizárólag a legfontosabb tranzitútvonalak mellett található töltőállomásokat érinti.

A következő állomásokon történtek korlátozások:

1. Székesfehérvár M7 A
2. Székesfehérvár M7 B
3. Tata M1 A
4. Tata M1 B
5. Gelej M3 A
6. Gelej M3 B
7. Lajosmizse K/Bal
8. Lajosmizse K/Jobb
9. M7 Balatonkeresztúr A
10. M7 Balatonkeresztúr B

( K.J.)