hirdetés

Sikeres volt az M0-s hárosi Duna-hídjának kiegészítő próbaterhelése, így a közútkezelő szakemberei hétfő reggelre kialakították a 3-3 sávos forgalmi rendet – mondta Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. szóvivője. Azonban a hídnál hamarosan újabb méréseket fognak végezni a szakemberek és ismét lesz dugó, szeptemberben jön a szokásos dugó reméljük csak pár napig.

 

Sikeres volt a próbaterhelés és a biztonsági mérés az M0 hídján – jelentette be Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. szóvivője.

A szóvívő beszámolója szerint a BME Hidak és szerkezetek tanszéke első körben néhány héttel ezelőtt teherautókkal vizsgálta, hogy mennyire biztonságos, ha ráengedik a forgalmat a hídra.

Ez a próbaterhelés azt mutatta, hogy a nyolcas számú támaszt meg kell erősíteni, ezt a kivitelező augusztus 28-ig el is végezte” – közölte a szóvivő. Hozzátette: független szakértő is megállapította, hogy a vizsgált ártéri hídszerkezet, és a sarukörnyezet teherbírása megfelelő, és biztonsággal tudja fogadni a forgalomtól származó terhelést.

Augusztus 31-én reggelre tehát mindkét hídon három-három forgalmi sávban lehet haladni mindkét irányban (bár az M5-ös autópálya felé a 13-as kilométernél található egy rövid szakasz, amely továbbra is két sávos), és emellett a 6-os főúti csomópontot is teljesen megnyitották a forgalom előtt.

Az új forgalmi rend lehetővé teszi, hogy a szakemberek további biztonsági vizsgálatokat végezzenek.

Az újabb mérésekre szeptember közepe és október vége között kerül sor egy-egy hétvégén, és a mérések eredményeképp fogják megállapítani, hogy milyen további beavatkozásokra van szükség, ha szükség van rájuk egyáltalán – közölte Kiss.

(T.L )